Nieuwsbrief 25 komt later

Beste supporters en sponsors van het Looking-Forward schoolgeldproject,

Al vele jaren krijgen jullie 2 x per jaar, in juli en december, een actuele voorlichtingsbrief van ons project in Vietnam. Dit jaar is echter alles anders i.v.m. Covid-19.

Bijna anderhalf jaar heeft de Vietnamese overheid de besmettingen onder de duim kunnen houden door een complete lock-down van het land. Intern ging het, buiten het toerisme, nog redelijk zijn gang.

Nu is dat geheel anders geworden. De Deltavariant is het land binnengekomen en maakt veel slachtoffers. Per dag zijn er nu 7000 besmettingen en 300 doden te betreuren. De curve loopt sinds enkele weken gestaag op.

Vietnam zit nu ook intern bijna geheel op slot door de vele lock-downs van steden, dorpen, wijken,  wegen, openbaar vervoer, bedrijven, scholen en markten.

Heel veel mensen zitten zonder werk en inkomen en lijden armoede. Er is geen compensatie van de overheid.

Over een maand, op 5 september, zouden de scholen weer open moeten gaan voor het nieuwe schooljaar 2021-2022. Zoals het er nu uitziet, zal dat niet kunnen gebeuren.

Dit brengt ons project in een heel moeilijke situatie. Ieder jaar verlaten 10-12 leerlingen ons project en evenzoveel worden na goedkeuring toegelaten om schoolgeld te ontvangen.

Onze plaatselijke managers Thanh en Thuy mogen hun huis niet zonder dringende reden verlaten en de scholen zijn afgesloten. Wij/zij kunnen niets regelen voor het nieuwe schooljaar zolang Covid-19 heerst.

We houden dagelijks contact met onze managers Thanh en Thuy. Zodra het kan gaan zij weer aan het werk voor Looking-Forward. Zij zien de armoede, de radeloosheid en de angst voor besmetting van dichtbij. Vaccinaties zouden een oplossing moeten bieden, maar die komen er misschien pas in september voor het ‘gewone’ volk.

Wij willen ons schoolgeldproject heel graag doorzetten, toch zeker in deze extra moeilijke tijd voor de arme gezinnen.

Wij hebben daarom 2 vragen, nl:

  1. Wacht U op de 25e Nieuwsbrief. Deze zal komen in september-oktober, wanneer wij meer weten te vertellen over het nieuwe schooljaar en onze leerlingen.
  2. Stopt U alstublieft niet met het betalen van het maandelijkse schoolgeld of doen van Uw jaarlijkse donatie. Hoe dan ook zal Uw bijdrage ten goede komen aan ‘onze’ leerlingen.

Hopelijk hebt U begrip voor de moeilijke situatie waarin ons schoolgeldproject en Vietnam zich nu bevindt. Wij houden U zoveel mogelijk op de hoogte,

Met vriendelijke groet, Johan en Lidy Verschuren (L-F NL), Steve Martin  (L-F UK)

STICHTING LOOKING-FORWARD

PS: Zoals de meesten van jullie weten is bij mij in januari uitgezaaide longkanker geconstateerd.

Ik ben sinds februari onder behandeling met chemo- en immuuntherapieën. Deze behandelingen slaan heel goed aan. De meeste tumoren zijn verdwenen of flink gereduceerd. Ik zit nu in een cyclus van 3 wekelijkse onderhoudstherapie welke waarschijnlijk maanden/jaren gegeven kan worden.

In onze komende Nieuwsbrief zullen we ook daarover meer vertellen,

Johan Verschuren

Dit bericht is geplaatst in Reisverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.